Geografia 2n Batxillerat

El medi físic d’Espanya i de Catalunya.

Us recomano que llegiu la unitat del llibre, ja que fa una descripció del relleu que us pot ser útil per retenir les principals unitats.

En aquest enllaç podreu practicar i repassar la localització geogràfica d‘Espanya i de Catalunya.

En aquest enllaç podeu practicar i competir a nivell mundial.

Finalment us penjo un esquema-resum de la unitat, cliqueu-hi sobre per ampliar-la.

Els climes d’Espanya.

En aquest enllaç trobareu informació sobre la meteorologia i la climatologia a Catalunya. És molt interessant que observeu el radar, les prediccions i les corresponents explicacions, a més de l’apartat de climatologia del portal.

Els recursos de la natura.

Us recomano per seguir aquest tema tenir molt clar el vocabulari específic relacionat amb els recursos. Per això, us pot anar molt bé tenir les definicions dels conceptes fonts renovables i no renovables, exhauribles, i sobretot la capacitat de càrrega dels recursos que podeu trobar en el llibre de text.

Us recomano que completeu l’esquema de les fonts energètiques, en el qual comentàvem els avantatges i els inconvenients de cada energia, amb la situació d’Espanya i de Catalunya.

Us afegeixo alguns documents interessants que hem comentat a classe:

  • el nou mapa dels parcs eòlics de Catalunya.

parcs eòlics

  • l’energia el 2008 segons l’INE.

El paisatge i el medi ambient.

Us recomano que mireu els diferents paisatges d’Espanya, tot i que no entren a selectivitat. En aquesta unitat veurem el paisatge de Catalunya, podeu mirar el programa El paisatge favorit de Catalunya de TV3.

I també el canvi climàtic i el medi ambient. A classe us presentaré visions més catastrofístiques i d’altres que qüestionen el canvi climàtic o que en minimitzen la importància, en aquests vídeos trobareu informació i opinions contrastades. Us recomano que escolteu aquesta noia que va fer callar al món.

Davant d’aquest tema, sovint ens plantegem: què hi podem fer? Algunes solucions senzilles en aquest enllaç. I un model de casa sostenible.

  La Terra vista des de l’aire.

L’exercici que em presentareu sobre aquest tema serà una ressenya del reportatge Home de Yann Arthus Bertrand que veurem a classe.

La població: estructura, dinàmica i evolució; i els fenòmens migratoris.

El sector primari.

El sector secundari.

El sector terciari: societat del benestar i comerç.

En aquest article podeu ampliar els coneixements sobre la societat del benestar.

I en aquests mapes podeu observar els fluxos de turisme a nivell global i del comerç, fixeu-vos els pols principals d’atracció.

Presentació del tema 8 i 13.

La globalització les desigualtats en el món.

Sobre aquests temes hi ha molta bibliografia i webs. Us recomano alguns autors interessants per ampliar-los: Amin Maalouf ha publicat recentment un llibre titulat El desajuste del mundo, una visió molt crítica sobre el funcionament del món actual; del mateix autor és molt interessant Les identitats que maten on analitza el debat sobre les diferents identitats, ja que l’autor és d’origen libanès però viu i també se sent francès.

Un altre autor molt crític amb el sistema actual és Noam Chomsky, us poso l’enllaç a la seva web oficial on trobareu entrevistes, reportatges i aportacions de l’autor. I un economista català i professor de la Universitat Autònoma, Arcadi Oliveres, amb obres com Contra la fam i la guerra. En aquest enllaç podeu observar com analitza la crisi actual i a qui considera responsable de la situació.

Us adjunto l’article a partir del qual hem analitzat la globalització.

La ciutat i el procés d’urbanització.

L’organització política d’Espanya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s